Translate

lunes, 30 de abril de 2012

Simbols custom. La “Iron Cross” o la Creu de Malta


Aprofundirem una mica en l’història i que representa la Creu de Malta en la actualitat. La Creu de Malta (utilitzada avui en dia per motoristes dins l'escena del “Custom”) es representada en clauers, samarretes, decoracions de la moto, etc... no és realment la de veritat. És a dir, la que veiem, gràficament, avui representada en aquests productes, no és exactament la creu de Malta, és una barreja de la Creu de Malta, la Creu de Paté i la Creu de Ferro o “Iron Cross”.

La Creu de Malta 

La Creu de Malta existeix des de fa molt de temps. La creu fou l'emblema de l'Orde de Sant Joan o cavallers Hospitalers, que estàvem traslladant la seu de l'ordre original, fundada a Rodes fins a Malta, seguint l'ordre de batalla amb els turcs. A Malta, va ser on l'ordre adquirit més popularitat, per suportar i repel•lir el setge dels turcs, es per aixó, que el símbol dels seus vestits prengueren el nom de l'illa. El seu aspecte és de quatre puntes de Sageta apuntant al centre, que és una creu de vuit pics, la simbologia d'aquests és confús, però es diu que són les vuit virtuts de la cavalleria.

La Creu Patté

La Creu Patté, sovint es confon amb la Creu de Malta. És la creu que molts cavallers i ordres religioses portava en les seves túniques, com a símbol de distinció. Mentre que el seu desenvolupament principal es porta a terme a l'època de les Croades, aquest tipus de creu, no era un símbol unànime entre totes les ordres que participen en la guerra de la Santa, siguent modificat per cada ordre en referència a la forma i color, com per exemple el color vermell dels Templaris.

La Creu de ferro

La Creu de ferro també és confosa amb la Creu de Malta. Es creu que aquesta creu representa els valors nazis, però no és simbolisme nazi. La seva historia es remunta a 1813 en el Regne de Prússia, va ser encarregada per Frederic Guillem III. Es va utilitzar per condecorar actes valents en guerra, a partir 1945 no s'ha tornat a concedir. Des de 1870 la Creu de ferro és el símbol de l'exèrcit alemany i és utilitzat tant en vehicles com distintius diversos, però, des de la reunificació del territori, s’ha convertit en blau i argent en comptes d'argent negre, que es el més tradicional. En resum, la típica "Creu de Malta" o "creu Chopper " que fem servir avui en dia en el mon “Custom” és una barreja de tot, des de la creu de Malta fins la Creu de ferro. El seu ús es va iniciar a mitjans de la dècada de 1960, amb el ressorgiment de les anomenades "bandes de moteros”. Originalment van ser utilitzats com a símbol de la revolta contra la societat en general. Avui la seva simbologia, a part de l'original ha canviat cap als valors de coratge, respecte, honor i la fe en les seves pròpies creences, és a dir, més o menys comparable amb els valors de la cavalleria, per alguna cosa muntem cavalls de ferro.

Salut!!No hay comentarios:

Publicar un comentario