Translate

sábado, 4 de enero de 2014

La Kustom Kulture


Tot va començar als Estats Units, a la dècada de 1950, amb els joves que es dedicaven a personalitzar els seus cotxes, per competir amb ells en importants curses per tot el país.

D'altra banda, després de la Segona Guerra Mundial, es va aconseguir augmentar considerablement les vendes de motos als Estats Units. Molts dels propietaris d’aquestes motos, volien fer motos més divertides, amb més cavalls de potencia i menys pes, i allunyar-se de tenir motocicletes de fàbrica (la majoria Harley Davidson). Per tant, van començar a tallar peces (en anglès “to chop” d’aquí, el terme Chopper) i personalitzar (anglès “Custom”per això les motos custom i la “Kustom Kulture”).

En general, qualsevol cosa amb rodes és Kustomitzable. És un treball normal en els cotxes vells, en la seva majoria Lowriders, Hot Rods, etc (res a veure amb l'anomenada "tuning"), i en motos personalitzant les Harley Davidson, encara que també és fàcil de trobar amb marques europees com Triumph o les japoneses, Suzuki, Honda, Yamaha, etc. es van convertir en Bobber, Chopper, Rat Bikes...

És comú per acabar qualsevol treball de Kustomizació amb una bona pintura, on gairebé tot s’hi val, des de colors mat a brillant, metàl•lic... adornats amb Flamings (flames), dibuixos de tots els tipus, o molt recurrents símbols Aerografiats com la Maltesse Cross (creu de Malta), l'As de Piques, Daus, Calaveres, Pin-Ups, Printstripping ...No hay comentarios:

Publicar un comentario